Segueix-nos F Y T R
L'apunt

Un pla alternatiu a la destrucció de les rodalies de Palma

|

Aquest passat dissabte es va fer la cinquena edició de la Marxa Jove en Defensa del Territori, que va transcórrer entre ses Fontanelles i el port des Molinar, una zona especialment amenaçada en aquests moments.

Els poders econòmics, representats políticament pel PP, tenen des de fa molts d'anys, un pla molt concret per completar la plena urbanització de Palma. Una Palma que seria circumval·lada per la via de cintura, seguida d'un anell de polígons industrials i de serveis, amb una sèrie de grans superfícies comercials. I tot això tancat pel segon cinturó.

Quan governa el PP i en la mesura en que hi ha disposició pressupostària pública i capacitat inversora privada, el pla avança. Fins ara, quan no ha governat el PP, el pla, simplement, s'ha frenat.

Cal amb urgència un pla alternatiu realista per aplicar en les zones en que, de moment, no s'ha executat el pla de construcció massiva.

Aquesta legislatura no pot ser, només, en el millor dels casos, la legislatura en que no s'ha acabat de destrossar la darrera zona humida de Palma, les darreres zones rurals i el port des Molinar.

És urgent que l'ecologisme organitzat presenti un pla alternatiu, que sigui realista i engrescador i que els actuals gestors de les institucions públiques l'executin. 

+ VIST