Segueix-nos F Y T R
L'apunt

Un altre article sobre la Diada

|

Quan el 1997 el Consell de Mallorca va aprovar la data del 12 de setembre per celebrar la seva Diada institucional, una proposta de Maria Antònia Munar que va comptar amb el vot favorable del PSOE, PP i EU, un servidor ja va advertir que era una Diada que naixia morta i que no aconseguiria el suport popular.

Més o manco cada any, per aquestes dates, he escrit un article constatant el fracàs del 12 de setembre, però reconeixent, al mateix temps, les virtuts de comptar amb una Diada reconeguda oficialment.

Enguany, sembla, que haurà estat el darrer any que s’haurà commemorat aquesta data, que no ha arrelat, de la mateixa manera que no n’arrelarà cap altra que no tengui una consistència i arrel històrica.

Cada generació té dret, faltaria més, a inventar diades i a decidir commemorar el que vulgui. Podem sotmetre a votació quina és la data que ens sembla oportuna per celebrar la Diada institucional, com, de fet, podríem votar sobre quin dia volem celebrar a Mallorca el Dia del Treball, Cap d’any o el Nadal, però la Diada del Poble de Mallorca és el 31 de desembre.

No perquè ho digui jo, sinó perquè ho ha dit el poble mallorquí des de fa més de set segles.

 

+ VIST