Segueix-nos F Y T R
L'apunt

L'Estat espanyol no ens falla mai

|

#9NSomTots. El 15 d'octubre de 2015, el president de la Generalitat en funcions, Artur Mas, ha hagut de declarat davant la justícia espanyola acusat d'haver organitzat el procés participatiu del 9 de novembre de l'any passat, on es demanava als ciutadans del Principat la seva opinió sobre la possibilitat de constituir un Estat català. El 15 d'octubre de 2015 hem recordat que el Lluís Companys va ser afusellat fa 75 anys pel fet d'haver estat elegit president de la Generalitat.

Però aquest 15 d'octubre de 2015 han passat moltes més coses. Més de la meitat dels batles del Principat, en exercici del seu càrrec han expressat la seva solidaritat amb el President acusat. I els òrgans de la justícia espanyola els han acusat públicament d'intent de coacció. També el 15 d'octubre de 2015, aquesta mà negra de les clavegueres de l'Estat espanyol autodenominada «Manos Límpias» ha volgut intimidar una de les formacions independentistes, la CUP, i aquesta els ha contestat molt encertadament això de No tenim por.

En realitat tots aquests fets són la representació d'un fet que cada vegada està més consolidat i, per tant té menys possibilitat de marxa enrere: la ruptura total entre l'Estat espanyol i la majoria de catalans.

La darrera opció que tenia l'Estat espanyol per intentar frenat la independència era intentar «seduir» (diuen alguns) o entabanar o ensarronar, però la reacció, típicament espanyola de llençar més llenya al foc, només atia més el foc.

Els qui varen assassinar Companys feren un màrtir, crearen un heroi i provocaren un mite.

Els qui ataquen judicialment Mas i la CUP, apropen la independència de Catalunya.

En aquest sentit els independentistes tenim la certesa que l'Estat espanyol no ens falla mai.

#9NSomTots. També els que sense poder votar ajudàrem en tot allò que poguérem.

+ VIST