Segueix-nos F Y T R
L'apunt

Apartheid? Si Mandela aixecàs el cap...

|

Aquest dimarts, les joventuts del PP a les Balears, va fer públic un comunicat, redactat en espanyol, on vessaven acusacions gravíssimes contra el Govern, com la de practicar 'apartheid lingüístic'.

L'ofensa és triple.

Ofenen els negres sudafricans que patiren una de les situacions més inhumanes entre 1948 i 1990. Ofenen la memòria dels milers de persones que patiren discriminació, presó, tortura o que foren assassinades per ser negres.

Ofenen, evidentment el Govern. Un govern, per cert, que en política lingüística, de moment, s'ha limitat a retornar la situació legal d'abans del lingüicida José Ramón Bauzá. I a recuperar el Consell Social de la Llengua Catalana que ha aprovat per unanimitat un Pla de Normalització Lingüística bastant modest i que compta, per cert, amb el vot favorable d'entitats ben diferents i que representen tota la societat illenca.

Ofenen també els ciutadans de les Illes Balears catalanoparlants, perquè insinuen que tenen més drets que els castellanoparlants, que en realitat és exactament a l'inrevés. Avui per avui, qui viu mancats de drets són tots els catalanoparlants de l'estat espanyol, que tenen l'obligació de conèixer el castellà i, en canvi, no tenen el dret que tothom els entengui quan usen la seva llengua pròpia en el seu territori històric. L'apartheid, si de cas, és el que pateixen els catalanoparlants.

Els joves del PP haurien de fer tres coses.

La primera, demanar disculpes a totes les persones que han ofès.

La segona, deixar de creure, ulls clucs, el que diuen certs 'mitjans de comunicació' que si els fan cas, acabaran pensant que Mallorca és la piscina de la casta madrilenya i que l'11M el va fer ETA.

La tercera és molt fàcil: llegir les 136 mesures del Pla de Normalització Lingüística. Comprovaran que les poden subscriure gairebé totes, a no ser que siguin supremacistes castellanistes.

Dilluns, 18 de juliol, farà 98 anys que va néixer Nelson Mandela, l'heroi de la lluita contra l'Apartheid. També en farà 80 del cop d'estat feixista de Franco. Un bon dia per reflexionar sobre a quin bàndol es vol estar.

+ VIST