Segueix-nos F Y T R
L'apunt

Blindar el 31D com a Diada de Mallorca

|

El fracàs de la Diada del 12 de setembre, malgrat les ingents quantitats de doblers invertits pel Consell en potenciar-la durant els darrers 19 anys, ens demostra que una data sense el suport de la societat, en general i de la societat civil organitzada, en particular, no és viable.

La Diada del 31 de desembre té moltes virtuts i moltes potencialitats, però també qualque handicap. La seva situació en el calendari, coincidint amb la nit de cap d'any n'és un (encara que hi ha gent que ho troba una potencialitat) i la falta d'identificació d'una bona part de la ciutadania de Mallorca n'és un altre (tot i que, en aquest cas, agafis el dia que agafis, tendrà el mateix problema).

Cal que des de les institucions i des del Consell de manera específica i des de la societat civil, es treballi de valent aquests propers anys per estendre el 31 de desembre com la Diada de tota la societat de Mallorca.

Des del Consell de Mallorca es poden impulsar moltes iniciatives com una campanya de repartiment d'estendards i banderes de Mallorca entre la ciutadania, perquè les pengi als balcons i l'organització d'una Diada popular rotativa, cada any a un poble de Mallorca o a una barriada de Palma, amb ballada, dinar, mostres culturals...

Des de les escoles i instituts es pot elaborar una unitat didàctica per treballar durant alguns dies i fer del darrer dia lectiu de l'any, la festa de l'Estendard al centre amb una visita al Consell i una ruta de l'Estendard.

També seria necessari fer un documental sobre el 31D i un portal web sobre la Diada del 31D i també, una aplicació per a dispositius mòbils sobre el 31D.

Es podria posar en marxa, també, un torneig esportiu (futbol, bàsquet...) 'Copa 31 de desembre'.

Des de l'OCB i les entitats i partits que formes la Plataforma 31D i des de les organitzacions que formen el BUP, i des dels ajuntaments (amb el de Palma al capdavant) i des de la UIB, es poden impulsar moltes accions i iniciatives per blindar el 31D com a Diada de Mallorca.

+ VIST