Segueix-nos F Y T R

El no-dia de les Illes Balears

|

Dia de festa. No hi ha escola. En el Dia de les Illes Balears celebram l'entrada en vigor de l'Estatut d'Autonomia. I fins aquí.

Una nació és, segons l'Alcover-Moll, un conjunt de persones que tenen el mateix origen o són del mateix país, amb un sentiment d'homogeneïtat social i d'interès mutu. O un conjunt de persones regides per un mateix govern. Així mateix, un país és un territori d'una nació, d'un poble.

Encara sona estrany allò de 'Quatre illes, un país, cap frontera'. Estrany, perquè la festa més popular d'aquests dies ha estat el concurs de menjar ensaïmada. Tot plegat poc emotiu.

No existeix cap sentiment de pertinença a Balears. Les Illes són, senzillament, una distribució administrativa aparentment útil fruit de la proximitat geogràfica. La història, la idiosincràsia de cada illa i fins i tot el seu ritme és diferent. Però també és una gran sort. Tenim l'oportunitat d'aprendre els uns dels altres, de recordar els nostres origens com a grans comerciants i navegants i reprendre la posició de lideratge econòmic, social i cultural que ens mereixem.

+ VIST