Segueix-nos F Y T R
L'apunt

Ens vàrem equivocar ara fa dos anys?

|

S'han complit dos anys de les darreres eleccions autonòmiques. Unes eleccions que serviren per desallotjar del poder José Ramon Bauzá i el seu equip que atacaren amb tanta persistència i odi la llengua de Balears, la cultura, el territori i la cohesió social.

Veníem d'una legislatura en la que varem viure les majors mobilitzacions populars de la història de les Balears: 12.000 al·legacions contra la reforma de la llei de funció pública; protestes massives a tots els pobles on Bauzá posava un peu (amb les detencions de Bunyola...); les vagues de fam de Jaume Bonet i Tomeu Amengual; la campanya Enllaçats per la Llengua; la manifestació Sí a la nostra llengua del 25 de març de 2012; la demanada massiva d'ensenyament en català per part del 90% dels pares; la constitució de l'Assemblea de Docents; els dimecres de verd; la vaga de tres setmanes dels docents; les immenses manifestacions del 29 de setembre de 2013; la vaga de fam de Jaume Sastre; les vagues posteriors; la creació d'Ona Mediterrània en resposta al tancament de mitjans públics en català...

I mentre tot això passava, mentre la policia maltractava, identificava i multava manifestants davant el Parlament, les forces de l'oposició es limitaven a fer discursos contra la política de Bauzá. Bons discursos, això sí.

Allò ens hauria d'haver donat pistes...

Tota aquella onada popular (més altres circumstàncies) va provocar el major daltabaix electoral del PP en tota la seva història, i l'ascens al poder de les forces d'esquerra.

Dos anys després, ni tan sols estam en la mateixa situació que abans de la nefasta legislatura de Bauzá.

La pregunta és, doncs, ens varem equivocar ara fa dos anys? I encara me'n venen al cap alguna més: varem depositar massa confiança en unes formacions que no havien estat a l'alçada de les circumstàncies en els moments més durs de la lluita contra les polítiques de Bauzá? Havíem d'haver construït una candidatura, de l'estil de les d'unitat popular, amb les persones que s'havien destacat amb les diverses lluites?

Dos anys després d'unes eleccions històriques, tenim molt poc que celebrar i moltes preguntes per contestar.

+ VIST