Segueix-nos F Y T R
L'apunt

Alerta a una nova operació 'Scala'

|

L'Estat espanyol està forçant la màquina per intentar aturar el referèndum d'autodeterminació i ha posat en marxa tot un seguit d'actuacions (la majoria d'elles previstes per l'independentisme) de tipus legal i policial. Cap d'ella de caire polític per cert.

Des de l'aparell de l'Estat no poden concebre l'autodeterminació catalana com a una actuació política i per tant la llegeixen en termes d'actuació delictiva o immoral o com si es tractàs d'un pecat. En conseqüència la resposta no és política sinó repressiva.

Hem vist l'anomenada Operació Catalunya: guerra bruta de manual. Hem vist actuacions ben estrambòtiques: persecució d'esborranys; setge a una modesta impremta; assalt a un mitjà de comunicació comarcal (des d'aquí la nostra fraternal solidaritat amb 'El Vallenc'); amenaces, interrogatoris i intimidació a funcionaris; amenaces a batles; multes arbitràries; desplegaments intimidatoris de centenars de membres de la Guardia Civil a Manresa, Berga...

Som a la recta final d'un llarg procés que ha de culminar amb la constitució d'una nova república catalana.

L'Estat ha anat fent tot allò que estava previst. Li resten poques cartes. Tothom alerta, idò, amb la possibilitat de que infiltrats pagats per l'Estat (venguts d'aquí, d'allà, d'Itàlia o de qualsevol altra banda) provoquin violència per poder justificar una onada repressiva contra l'independentisme. Vius!

+ VIST