Segueix-nos F Y T R

Bavegen en la seva ignorància

|

Un cop més hem de suportar l'envestida dels que creuen que tenen alguna cosa a guanyar amb el descrèdit de l'educació pública. Com durant els pitjors temps d'en Ramón Bauzà l'escola pública ha de patir les acusacions falses i denúncies realitzades per grups i partits d'extrema dreta com el Partit Popular i Ciutadans, portaveus de fulletons que pretenen ser premsa. Després d'atacar les llibertats de premsa, expressió, reunió... ara li toca la llibertat de càtedra.

El Ministre d'Exterior Dastis va afirmar a la televisió francesa CNews que a les escoles de Catalunya no s'ensenyava llengua castellana, motiu pel qual el Congrés de Diputats l'ha reprovat, per "haver mentit públicament i deliberadament". El líder del Partit Popular Català, Xavier García Albiol, ha declarat que a la majoria d'escoles públiques de Catalunya s'educa per odiar Espanya. Mentre el responsable d'educació a escala estatal i Portaveu a Balears de Ciutadans, Xavier Pericay no ha tingut cap problema en realitzar denúncies gratuïtes i infundades contra els docents de les Illes. I la pregunta que em faig és si hem de continuar pagant el sou de representants públics que es dediquen sistemàticament a mentir sobre l'educació pública només per treure un rèdit polític.

Les seves acusacions són una mostra de mala fe, són realitzades per persones que desconeixen totalment la realitat de les aules i que sembla que tampoc tenen ni idea de psicologia evolutiva.I el problema és que no només opinen sinó que ja han començat a utilitzar la justícia que tenen al seu servei per fer anar a declarar a vuit professors catalans per haver obert debats sobre el referèndum. De veritat creuen que els adolescents es deixen adoctrinar? Seriosament pensen que als instituts no s'ha de debatre i comentar tot el que està passant en aquest moment al país? Pensen que no s'ha de comentar amb els alumnes temes d'actualitat? Quin tipus d'educació vol aquesta gent? És clar que no volen ciutadans crítics i informats, només cal veure el que han fet i fan als mitjans de comunicació públics.

És normal que l'extrema dreta odiï uns dels principals avanços de la humanitat que és l'educació pública universal, el millor camí per aconseguir ciutadans de ple dret independentment del seu origen o extracció social. És la mateixa extrema dreta que mai es qüestiona que pugui haver-hi adoctrinament a col·legis com els de l'Opus Dei.

És evident que en Pericay i companyia ja bavegen de plaer només pensant en la possibilitat de tenir un control total sobre l'educació a Catalunya després de l'aplicació de l'article 155 i que posteriorment es pugui estendre a la resta de comunitats. Es veu que ja han oblidat la passada legislatura i que no tenen ni idea de la fortalesa de la Comunitat Educativa que es troba a anys llum de la seva mediocritat.

+ VIST