Segueix-nos F Y T R

Elogi de Biel Barceló

|

Ahir el company i amic Biel Barceló va presentar la seva dimissió irrevocable, assumint un error polític, però mai no deixarà de ser una persona honesta i que jo i molts recordarem com la persona que va ver possible construir el projecte de MÉS per Mallorca.

En Biel, pel seu tarannà, ha estat una persona facilitadora de confluències i de sectors, primer amb un PSM que havia estat víctima de mil batalles internes als 90, reconciliant les diferents posicions, i gairebé a la vegada, facilitant la confluència amb altres col·lectius i partits que conformàrem primer el Bloc i més endavant PSM-IV-Entesa i finalment MÉS per Mallorca com a eina superadora de sigles, pensada per guanyar i rompre el sostre de vidre d’una força alternativa.

I de fet, de la mà d’en Biel, guanyàrem molt, i els resultats del 2015 en són el resultat més tangible. Guanyàrem tant que Barceló va esdevenir vicepresident del Govern, i la presència i influència de MÉS a la majoria d’institucions és inqüestionable. Si no és fàcil unir sensibilitats a nivell de partit, tampoc no ho és a nivell de coalicions de Govern, i massa vegades en Biel ha estat injustament acusat de teb, quan la seva actitud justament ha fet possible que les polítiques d’esquerres, ecologistes i sobiranistes avançassin.

Altres haguessin preferit per a una cartera com turisme, gairebé vetada per a una força con la nostra, perquè la Conselleria sempre havia estat el braç armat dels grans hotelers, un perfil més «combatiu». Jo crec que vàrem encertar de ple -els errors d’aquests anys en tot cas han estat col·laterals, però no de polítiques, perquè tirar-se a la piscina i encertar en la implantació pacífica de l’Impost Turístic (criticat per no ser una «ecotaxa» pura a pesar que més del 80% dels seus fons van a projectes relacionats amb el medi ambient) o la regulació d’un fenomen tan complex i envoltat d’interessos antagònics com el lloguer turístic, o l’aposta perquè allò del «turisme sostenible» no fos només un eslògan, són mèrits d’en Biel -i del seu equip- que deixaran petjada a la història, i en positiu. I n’hi ha molts més.

Per tot això i més, jo som dels qui a pesar dels errors, em qued amb el Biel que a pesar de les dures crítiques que ha rebut, de tot color, és qui ha fet possible tot això. I per això dic: gràcies, Biel Barceló. Una abraçada, company. Seguim.

+ VIST