Segueix-nos F Y T R
L'apunt

La millor resposta a la sentència: (tornar a) declarar la independència

|

En els propers dies el Tribunal Suprem espanyol farà pública la sentència contra els líders independentistes catalans, que ha redactat per ordre directa del rei espanyol i el seu Estat Major.

Es preparen mobilitzacions populars importants. Concentracions, manifestacions, marxes, vagues... iniciatives, totes, ben útils i legítimes.

El moviment independentista català ha demostrat tenir la major capacitat de mobilització ciutadana de tot el Món. I ha apostat per l'acció no-violenta. Només per això, ja hauria de tenir més atenció i suports internacionals dels que té (que tampoc són pocs).

Hem dit que totes aquestes accions són legítimes i útils, perquè sabem, de fa molts anys, que les manifestacions d'avui són el marc mental de la majoria de demà. Provau de fer memòria i quedareu sorpresos de fins a quin punt és veritat aquesta afirmació.

Ara bé, donat que l'aposta és per l'estratègia de la no-violència, caldria persistir en allò que vàrem fer entre tots i pel que es castiga a uns quants.

Caldrà, idò, tornar a proclamar la República catalana tantes vegades com es castigui a gent per haver-ho fet.

A veure qui es cansa primer.

Fins i tot des del punt de vista dels independentistes que pensen que a la solució s'hi arribarà en una taula de negociació, la millor estratègia és aquesta.

Quan els que comanden l'Estat espanyol vegin que no tenim por a seure'ns al banc dels acusats, potser s'avendran a seure's a la taula de negociació...

+ VIST