Segueix-nos F Y T R

Aturem el terrorisme masclista

|

Aquest és el lema del Moviment Feminista de Mallorca que ens convida a la manifestació del dilluns que ve, 25 de novembre.

Dia internacional contra la violència masclista, es commemora arreu del món. Fa ja un parell -mallorquí,d'anys que cada dimarts public la meva col.laboració a aquest mitjà. Fa un parell,mallorquí, d'articles que faig comentari sobre les violències masclistes que assassinen dones pel fet de ser-ho.

Pocs arguments puc afegir, és cert, però no deix passar una setmana prèvia al 25 sense donar la meva opinió,una vegada més,a la necessitat que totes anem a la manifestació, a les 19h a la plaça d'Espanya, a Palma, així com a les places de Maó, Vila d'Eivissa, de Sant Francesc de Formentera, de Manacor...de tots els pobles on hi hagi convocatòries anunciades.

El cartell i sobretot el lema, és impactant. Sense eufemismes, sense paraules ja molt usades en altres anys. El terrorisme masclista se l'ha de nomenar així.

Hem viscut una campanya electoral en aquest mateix mes. Hem sentit missatges de partits d'extrema dreta,VOX, i Ciudadanos, banalitzant el terme terrorisme.

El Moviment Feminista de Mallorca no banalitza el terme. L'usa correctament perquè fa referència a morts, a vides arrabassades de forma violenta, en nom d'unes idees possessives, diuen de sentiments, però no ho són. Són desitjos de possessió, “la maté porque era mia”, idea dels segles anteriors, vigent encara en massa ocasions. Només enguany ja són 51 segons les xifres oficials, segons dades de Feminicidio.net els feminicidis i assassinats de dones el 2019 són 90 a hores d’ara.

No calen més raons i paraules. En nom de tantes dones que han perdut la vida, dels seus fills i filles, de les seves famílies i persones que les estimaven, de bon de veres,en nom de totes elles, hem d'omplir els carrers i les places per dir fort i clar que el patriarcat assassina.

Som-hi totes les persones de bona voluntat, conscients d'aquesta problema social que pateixen tantes dones,anem dimarts que ve a les manifestacions convocades.

+ VIST