Segueix-nos F Y T R
L'apunt

Parla Amnistia Internacional

|

Amnistia Internacional s'ha pronunciat (a la fi) sobre el judici als líders independentistes catalans. Amnistia Internacional ha parlat, i ho ha fet ben clarament:

«La condemna de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart per sedició viola els seus drets a la llibertat d'expressió i de reunió pacífica; tots dos han de ser posats en llibertat de forma immediata».
«Les penes de presó imposades als dos líders de la societat civil i a altres set alts càrrecs catalans són conseqüència de la vaguetat de la definició del delicte de sedició en el Codi Penal espanyol i de la interpretació, excessivament àmplia i perillosa, d'aquesta definició que ha fet el Tribunal Suprem».

«Com a ciutadans particulars i líders d'organitzacions de la societat civil, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart tenien dret a expressar les seves opinions i a organitzar reunions pacífiques de suport al referèndum i a la independència de Catalunya».

«Fins i tot en el cas que la finalitat d'alguna d'aquestes reunions o altres accions empreses per ells fos impedir el compliment d'una resolució judicial, el dret internacional dels drets humans protegeix també la desobediència civil pacífica. Presentar càrrecs excessivament severs per actes de desobediència civil restringeix indegudament el dret de reunió pacífica i vulnera el dret internacional».

«El Congrés dels Diputats ha de revisar amb caràcter urgent la definició del delicte de sedició per no criminalitzar actes pacífics de desobediència civil ni restringir indegudament la llibertat de reunió pacífica o d'expressió».

«La manca de claredat que envolta la definició del delicte de sedició en el Codi Penal que ha interpretat el Tribunal permet la imposició de restriccions indegudes als drets a la llibertat d'expressió i de reunió pacífica. Com a conseqüència, s'està criminalitzant injustament tot un seguit d'accions directes no violentes.

«La vaguetat de la definició de la sedició i la seva interpretació excessivament àmplia també posa en qüestió les condemnes per sedició imposades als dirigents polítics catalans».

«Totes les persones tenen dret a saber si la seva conducta podria constituir delicte. Però aquesta sentència demostra que la vaguetat de la definició del delicte de sedició permet que s'utilitzi de forma excessiva. La interpretació que ha fet d'aquest delicte el Tribunal Suprem té un efecte paralitzant perjudicial que podria impedir que la ciutadania participi sense por en protestes pacífiques».

«Una manifestació no perd el seu caràcter pacífic perquè es comet alguna il·legalitat o perquè alguns manifestants fan ús de la violència».

«Tots els delictes han d'estar formulats amb suficient claredat per permetre que les persones regulin la seva conducta en conseqüència».

Paraula d'Amnistia Internacional.

+ VIST