Segueix-nos F Y T R
L'apunt

La revolució feminista

|

Milers de persones s'han manifestat aquests darrers dies contra el terrorisme masclista, amb motiu del 25 de Novembre, Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència contra les Dones.

Un terrorisme que ha assassinat a l'Estat espanyol 1.028 dones des de 2003 (any en que es comença a fer el recompte d'aquest tipus d'assassinats).

Les dades del terror exercit pel masclisme són esfereïdores i demostren fins a quin punt s'han fet malament moltes coses a l'Estat espanyol.

Però si la realitat de les dades ens ha de fer reflexionar i empegueir, les mobilitzacions feministes dels darrers anys, que són la punta de l'iceberg d'un moviment feminista molt ampli i transversal, ens han d'omplir d'esperança i positivisme.

La sempre actual Maria Mercè Marçal escrivia l'any 1982 que «La revolució feminista somou tots els fonaments de la societat, i avisa que cal canviar-ne tots els aspectes amb una profunda transformació social, econòmica, personal... que qüestioni de dalt a baix la societat masclista».

+ VIST