Segueix-nos F Y T R
L'apunt

Un acte útil... i de Països Catalans

|

L'acte polític organitzat pel Consell per la República que es va fer aquest passat dissabte a Perpinyà, no només va ser massiu i emotiu. També va ser útil.

Va ser una nova demostració de força de l'independentisme català, que continua mostrant una capacitat de mobilització única a nivell europeu.

També va servir per mostrar que el moviment per la independència té abast de tota la nació, és a dir dels Països Catalans: l'acte es va desenvolupar a Perpinyà, capital de la Catalunya del Nord, però hi participaren persones provinents de tots els territoris històrics de la Nació Catalana. Els parlaments també varen desbordar les quatre províncies, amb la participació de Joan Lluís Lluís o de Valtònyc.

L'acte va ser una denúncia internacional de la repressió antidemocràtica que exerceix l'Estat espanyol contra els independentistes catalans i que aquest intenta tapar amb poalades de doblers. S'acaba de saber que pagam (també els independentistes bascos, canaris, gallecs i catalans) 15.000 dòlars cada mes a empreses americanes per 'millorar la imatge d'Espanya'.

Amb els diversos parlaments, també poguérem escoltar com Clara Ponsatí és la veu més lúcida dels que varen liderar la passada etapa del procés cap a la independència.

Finalment, l'acte va servir per reconfirmar allò que hem repetit tantes vegades i que continua sent una constant: el poble, la gent, malgrat els entrebancs i dificultats, sempre hi és. Mai falla.

+ VIST