Segueix-nos F Y T R
L'apunt

Bon dia, dignitat!

|

Talment com l'amo que prohibia als esclaus parlar entre ells amb llur llengua, el Tribunal Suprem(acista) espanyol sentencia que la Generalitat Valenciana, la de Catalunya i el Govern no poden comunicar-se en la seva llengua pròpia i ho han de fer en castellà.

Estic ansiós per escoltar que n'opinen els que neguen que el català hagi estat mai prohibit o els que s'omplen la boca amb eslògans com 'lliure elecció de llengua'...

La novetat, gairebé sorprenent a aquestes alçades, és que la resposta institucional (a la que s'hi han afegit molts ciutadans) ha estat exemplar: digníssima i finíssima.

A l'endemà de la sentència, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, la Conselleria d'Educació de la Generalitat Valenciana i la del Govern varen mostrar públicament la seva complicitat i la seva dignitat amb un missatge senzill i ple de significat -tu ja m'entens-: 'bon dia'.

La resposta ràpidament es va fer viral i varen ser milers els ciutadans que, des de les seves xarxes virtuals, varen piular 'bon dia'.

És molt senzill... digueu bon dia!

+ VIST