Segueix-nos F Y T R
NoVagiPerDit

La diputada de Vox Rocío De Meer és filla del que va ser governador civil a les Balears

|

Rocío De Meer, la diputada de Vox que va dir que havia rebut una pedrada durant un acte del seu partit al País Basc, ja va cridar l'atenció fa uns mesos, en ple confinament, quan va demanar públicament a l'exèrcit espanyol que fes un cop d'estat.

Rocío De Meer és filla d'un personatge d'infausta memòria a Mallorca, Carlos de Meer de Ribera militar espanyol i polític falangista, que va ser governador civil de les Illes Balears durant els darrers anys de la dictadura franquista i que posteriorment, va estar implicat en diferents intents de cop d'estat.

El 27 de maig de 1974 fou nomenat Governador Civil de Balears. Era un personatge profundament catalanòfob, l'estiu d'aquell any l'Obra Cultural Balear (OCB) organitzà un Curs de Cultura de Mallorca i de Meer ordenà la detenció del professor Sebastià Serra i Busquets, aleshores vocal de l'OCB. Fou durament interrogat i castigat amb 25.000 pessetes de multa.

De Meer fou cessat el 23 de gener de 1976, arran del desallotjament de cinquanta treballadors reunits en assemblea. Els polítics locals, entre els quals figuraven Fèlix Pons i Antoni Tarabini, enviaren una carta de protesta al ministre de Governació el 12 de gener de 1976 exigint el cessament d'un personatge que, posteriorment, va viatjar a Líbia per entrevistar-se amb Gadafi per demanar-li que finançàs un cop d'estat contra el govern de Felipe González.

+ VIST