Segueix-nos F Y T R

Madrid ens matarà

|

És hora de deslletar l'infant o morirà d'ignomínia. I ara no parlam de balances fiscals -que també n'hauríem de parlar- parlam de vides. D'ençà que la pandèmia condiciona les nostres vides, els governs de bona part del món han avantposat la salut a l'economia conscient que, si no posen fre als contagis, el sistema sanitari es col·lapsarà i les conseqüències seran devastadores. A les Illes Balears, per sort o per desgràcia, i ara ens toca dir per desgràcia, vivim del turisme.

El 4 de gener, Boris Johnson ja va anunciar que allargaria el confinament fins al març. Merkel el mantindrà fins d'aquí a vuit o deu setmanes. França no descartar un tercer confinament. Holanda hi estarà fins al 9 de febrer. A Portugal s'hi posen ara, mantenen les escoles obertes. Itàlia, a l'estrès de la pandèmia, hi ha de sumar una crisi de govern que pot desencadenar en unes eleccions. I sí, Suècia és l'excepció: no hi ha hagut confinament domiciliari, però el mateix epidemiòleg que va liderar l'estratègia sueca, Anders Tegnell, reconeix ara que el fet de no imposar un bloqueig estricte en resposta a la pandèmia va conduir a massa morts i comencen a implantar restriccions.

Regne Unit i Alemanya són els principals mercats emissors de turistes de les Illes. Itàlia i Suècia els segueixen.

Qui vendrà de vacances si som el darrer mot del credo en tenir vaccinats els residents? Segons l'Agència Espanyola del Medicament, el 60% de la població podria estar immunitzada a l'estiu. Parlen d'un 60%. A les Illes, no ens acostarem ni al 40%.

Ara, a més de dir en veu alta 'Madrid ens roba' -i reprodueix una piulada de Joan Planes Ferragut- hauríem de dir: 'Madrid ens mata' com a persones físiques i com empreses; no tenim ni les UCI, ni els llits, ni els sanitaris que ens pertoquen i mereixem. I ara tampoc tindrem vaccins.

No trobau que és hora de desmamar la criatura de la metròpoli espanyola si volem sobreviure?

+ VIST