Segueix-nos F Y T R

Mascaretes per tot arreu

Foto: Ramon Mayol, 'Xui'

|

Les mascaretes usades s'han convertit en part del paisatge, tant urbà com rústic. Per tot arreu s'observa l’ incivisme de moltes persones que les abandonen amb total irresponsabilitat i això provoca greus conseqüències. Per tal de conscienciar d'aquest nou problema generat per la pandèmia de la Covid-19, s’ha publicat una exposició virtual a través de les xarxes socials.

La finalitat d'aquesta mostra no és la d'admirar la qualitat artística o tècnica, ja que la majoria de les imatges s'han pres amb un telèfon mòbil. En poc més d'un mes de excursions esporàdiques a camp o les platges d'Eivissa ha trobat un nombre considerable de màscares abandonades.

Segons un estudi d'Environmental Science & Technology, el món està utilitzant aproximadament 129.000 milions de màscares sol ús cada mes, que poden trigar fins a 400 anys a descompondre si no es rebutgen correctament. Aquestes xifres espectaculars poden créixer si no s'actua de forma ràpida a través de campanyes de conscienciació.

Les conseqüències de l'abandonament incontrolat d'aquest tipus de residus són molt greus ja que, a més de contaminar els ecosistemes, preocupa el fet que les màscares ja utilitzades són un vector de contagi de virus. Això suposa un greu problema per a la fauna, que a més les poden arribar a ingerir o quedar atrapades en elles. Per això, Les màscares que ja no serveixen han de dipositar-se en el contenidor pertinent (contenidor gris o resta i papereres) i és aconsellable que abans de tirar les màscares es tallin les gomes per evitar possibles embolics.

+ VIST