Segueix-nos F Y T R
L'apunt

L'equivocació d'eliminar el requisit de llengua catalana al professorat del Conservatori i de l'ESADIB

|

La Conselleria d'Educació, Universitat i Recerca del Govern va intentar, ara fa un any, rebaixar l'exigència lingüística als docents i eliminar el requisit d'haver fet el curs de Formació Lingüística i Cultural (FOLC).

Ara, tal i com explica dBalears, pretén eliminar el requisit de català al professorat del Conservatori i de l'ESADIB.

La decisió del Conseller d'eliminar el requisit de llengua catalana al professorat de música i al professorat d'arts escèniques és contrari a l'esperit i la lletra de la Llei de Normalització Lingüística, va en contra dels interessos i dels drets dels alumnes i atempta contra els interessos dels professors de les Illes Balears.

La Conselleria és a temps de rectificar aquesta greu equivocació que, si es manté, provocarà, segur, l'oposició dels sindicats, del professorat, de l'alumnat i de la majoria social que tantes vegades s'ha hagut de manifestar per defensar els nostres drets lingüístics.

I per favor, aquesta vegada, que s'estalviïn les apel·lacions al famós professor de Rússia o Xina o de vés a saber on (al que, curiosament, sempre donen per fet que parla castellà) que si se «l'obliga» a entendre la llengua d'aquí, no voldrà venir... Primer, si de cas, que arreglin les goteres del Conservatori.

+ VIST