Segueix-nos F Y T R

Això és Can Pixa!

|

Per Setmana Santa, els alemanys vendran a menjar panades. Però, no vendran els catalans, per exemple, tampoc els anglesos.

I Alemanya han perllongat fins al 18 d'abril el tancament de bars, restaurants, gimnasos, cinemes i museus.

I les cadenes hoteleres de la platja de Palma i de Cala Millor, diuen, que obriran.

I Regne Unit, que n'ha sortit beneficiat amb el Brèxit, té gairebé 28 milions de persones que han rebut, almenys, una dosi. I abans del 15 d'abril esperen haver posat la primera dosi al voltant de 32 milions de persones distribuïdes en nou grups que consideren prioritaris. I ara ja demanen a la població de 50 anys en amunt que reservi cita.

I els mallorquins i també els menorquins, els eivissencs i els formenterencs podrem anar a la platja per Setmana Santa. Però, per fer la xerradeta ens haurem de posar el morral i només podrem anar-hi, com a molt, de sis en sis i de dos grups de convivència.

I què passa a la piscina de l'hotel?

I els mallorquins, també els menorquins, eivissencs i formenterencs, podrem viatjar a lloure entre illes perquè tots som balears. "Jo sóc balear, jo sóc de Mallorca, català insular".

I la tornada diu: "Estim Catalunya perquè té un passat de lluita incansable per la llibertat!".

I és aquí que em ve al cap Carme Forcadell. “Això és Can Pixa!”. Era el 2015 i Forcadell era la presidenta de l'ANC i va reaccionar amb aquesta expressió quan va concloure una reunió que varen mantenir partits i entitats sobiranistes per intentar definir el full de ruta del procés sobiranista.

I segurament demà no s'investirà a Pere Aragonès, encara que pocs són els que posen en dubte que hi acabarà havent acord entre ERC i Junts.

Però, aquest no és l'objecte de l'article. Tampoc és el poema ‘Jo sóc català’ o 'Sa Pesta' de Pere Capellà.

És, l'arbitrarietat amb la qual es gestiona la pandèmia. La població d'entre 66 i 79 anys està en terra de ningú en la vaccinació. A les Illes Balears s'ha vaccinat un 3,32% de la població, en data de 25 de març, matí.

I així anam i això sembla Can Pixa i rellisca.

+ VIST