Segueix-nos F Y T R
L'apunt

La més alta corrupció

|

Deia Bertolt Brecht que «Hi ha moltes maneres de matar. (...)» Però que només algunes d'aquestes maneres estan prohibides. De la mateixa manera, hi ha moltes formes de corrupció i al Regne d'Espanya només algunes d'aquestes formes estan prohibides.

Durant molts d'anys s'ha parlat de la corrupció vinculada a la política. És una xacra que cal combatre fins eradicar-la o reduir-la a la mínima possibilitat.

Però així com passen els anys, ens n'adonam que allà on la corrupció és més immensa, més instal·lada, més profunda i plenament sistèmica, és al si dels 'cossos nacionals' i, més concretament, en els 'cossos superiors' i 'cossos generals'.

A l'Estat espanyol allò que està més podridament corrupte són tota aquesta casta d'alts càrrecs que han aconseguit fer-se, a la pràctica, hereditaris, d'alt funcionariat, alta magistratura, alts càrrecs militars i policials...

Cal combatre tota forma de corrupció perquè aquesta va, sempre, en contra del bé comú. Però cal no oblidar que la corrupció està instal·lada al capdamunt del sistema burocràtic i que es perpetua a través de les connexions de les famílies que duen segles comandant.

Començant per la família Borbó.

+ VIST