Segueix-nos F Y T R

I Concurs de fotografia APS Serra de Tramuntana

|

El passat divendres, dia 11 de juny, tengué lloc a Raixa el lliurament de premis del I Concurs de Fotografia APS Serra de Tramuntana. L’acte donà protagonisme a final de curs als alumnes que participaren amb les seves imatges al concurs o que col·laboraren a presentar la vetlada. Cal destacar que l’IES Marratxí (coordinadora Marta Maroto) i el Col·legi Sant Antoni Abat (coordinadora Susana Mendieta) de Son Ferriol uniren les forces per arribar a aquest final tan espectacular, tot i les dificultats d’un curs marcat per la semipresencialitat i les restriccions que, darrerament, s’han alleugerit progressivament.

Què és l’APS Serra de Tramuntana? Per als lectors que no teniu present aquest programa, es tracta d’una formació que s’ofereix als centres educatius de Mallorca amb la finalitat que l’alumnat dugui a terme projectes reals d’aprenentatge i servei (APS) per preservar la llengua, la cultura i estimar la Serra de Tramuntana, un espai considerat Patrimoni Mundial per la Unesco. Naturalment se cerca la complicitat sana entre les noves generacions, crear vincles i impulsar activitats perquè coneguin el nostre entorn i que no es quedin de mans plegades davant el patrimoni que tenim. Cal recordar que Carme Frau és la impulsora i assessora de formació del programa APS.

Evidentment hi ha hagut molt més centres que han duit a terme una tasca magnífica, tot i que enguany l’IES Marratxí i el Col·legi Sant Antoni Abat han tengut la idea d’engrescar els al·lots i les al·lotes de tots els nivells d’ESO, batxillerat i fins i tot el professorat.

L’acte s’inicià amb un recorregut per a les famílies i l’alumnat a l’entrada de Raixa, continuà cap als Jardins d’Apol·lo, passà pel safareig i acabà al Jardí de la Llotja. Després començà l’entrega de premis per part de Carme Jaume, cap de Servei de Normalització Lingüística del Govern de les Illes Balears, Miquel Vadell, director insular de Territori i Paisatge, Josep Bernales, cap de Servei Tècnic del Consorci Serra de Tramuntana, Magdalena Gomila, directora general del Col·legi Sant Antoni Abat i Escoles Diocesanes de Mallorca, i Sonia Ramírez, cap d’estudis de l’IES Marratxí. Aquesta part s’acompanyà de lectures de poemes de Joan Alcover, Miquel Costa i Llobera i la Rondalla de ses bruixes des puig d’Alaró i des puig de s’Alcadena (en Jordi des Racó).

La vetlada s’amenitzà amb actuacions musicals de piano, flauta i, com a cloenda, una exhibició de ball de bot.

+ VIST