Segueix-nos F Y T R

I si la pacient hagués parlat en rus, en lloc de català?

|

'Habla en castellano!'. Aquesta va ser la resposta d'un metge del PAC de Pollença a una pacient quan es va dirigir a ell en català. Així, talment. Sec. I, després, en lloc d'afegir una explicació del perquè vol que li parlin en castellà, va fer una alçada de cul, li va donar l'esquena i la va deixar allà, davant la porta, plantada com un estaquirot. Indignant. Insultant.

Què en pensa la consellera de Salut, Patrícia Gómez, d'aquestes discriminacions per motius de llengua que pateixen pacients de les Illes Balears? No l'hem sentida piular.

Què hem de fer? Ens hem d'empassar aquests menyspreus i hem d'acotar el cap i amén i què hi farem,... o hem de dir prou?

Aquestes discriminacions no són tolerables.

Cada vegada que algú és objecte d'una discriminació per motius de llengua, hem d'alçar la veu perquè els governants de torn responguin i adoptin les mesures pertinents.

Ho hem de denunciar públicament. Si la pacient li hagués parlat en rus, segurament, no li hauria respost dient-li: 'Habla en castellano!'. Potser, l'hauria atesa cordialment emprant la llengua de l'imperi soviètic.

I mentrestant surt Ayuso i diu que "el que està passant a Catalunya és inacceptable per a qualsevol espanyol i es repetirà al País Basc, a Navarra i amb tota seguretat a València o les Balears". La demagògia arriba enfora. I "tant de bo" que passàs, com diu en Joan Collet.

Ella parla de les "minories" i dels "enemics confessos" d’Espanya, que l’estan "empobrint i arrossegant" i l’estan "humiliar" i "enfonsant". Això sí que és una broma?

Aquests discursos demagògics -ens afartarem d’escoltar-ne els propers dos anys- són els que ens estan intentant aniquilar com a poble i, si no posam remei aviat, arrelaran arreu. I vendrà un dia que aniràs al teu centre de salut i et trobaràs un metge rus i quan li demanis si et pot donar un potet perquè t'has de fer una analítica et respondrà 'Hable en castellano!' i llavors acotaràs el cap i li diràs amén.

És això què volem? Si no ho és, denuncia les discriminacions de llengua. Jo ho faig. Era la pacient que va anar al PAC de Pollença a demanar un potet per l’analítica.

+ VIST