Segueix-nos F Y T R

Armengol, ostatge dels comissaris del PSOE

|

Ni el PSIB, ni la sucursal del PP a les Balears han estat mai gaire autònoms. Però, a més a més, des de principis d'aquest segle, han anat perdent capacitat de maniobra respecte de les direccions dels respectius partits radicades a Madrid.

De fet, tant un com l'altre tenen responsables polítics a Madrid (normalment senadors) que tutelen les actuacions dels seus 'companys' illencs.

Des que va accedir a la presidència del Govern, Francina Armengol, ha pogut anar fent un equip de col·laboradors, però hi ha hagut alguns llocs que li han vengut imposats des de Madrid.

Un d'aquests llocs, que és considerat estratègic pel PSOE és el de Director General de Comunicació. Des d'aquesta Direcció General s'ha impulsat la castellanització de d'espais que depenen del Govern i, sobretot, s'ha vigilat permanentment perquè la normalització de la llengua catalana (objectiu seminal de l'autogovern de les Illes Balears, recordem-ho) no sigui present en l'agenda comunicativa del Govern.

Ara, mentre tots els mitjans de comunicació i bona part de la societat civil mostren una realitat de discriminació dels qui opten per usar el català, el Govern es mostra cec i mut i la seva presidenta continua sense poder obrir boca sobre aquesta qüestió.

+ VIST