Segueix-nos F Y T R
L'apunt

La tieta és més perillosa que la ETA?

|

Fa ben bé tres dècades, Felipe Gonzalez, quan encara mantenia les aparences de ser, més o manco d'esquerres, va declarar que li preocupava molt més Catalunya que no l'independentisme basc.

Gonzalez no era el primer en formular una idea que molts polítics espanyols de dretes i d'esquerres han anat expressant de manera recurrent.

Aquests dies ens hem fet ressò de les paraules en el mateix sentit que ha pronunciat Juan Alberto Belloch, que era conegut com el «superministre» quan va ostentar les carteres de Justícia i Interior i que també ha estat batle de Saragossa i ha exercit fins fa pocs dies com a jutge.

Belloch ha declarat que La situació de Catalunya és, en termes institucionals, «molt més perillosa que la que provocava el terrorisme».

L'exministre membre del govern espanyol còmplice dels GAL, en les seves recents declaracions visita una serie de llocs comuns de l'anticatalanisme més xenòfob que no cal ni repetir, encara que no ens podem cansar mai de denunciar.

Quan diuen que consideren més perillós l'independentisme pacífic català, que s'ha expressat de manera democràtica i pacífica, que el terrorisme, diuen tantes coses, que allò que realment resulta estrany és que encara quedin catalans no independentistes.

+ VIST