Segueix-nos F Y T R

El formatge de Maó és la denominació d’origen de les Balears que més es consumeix a Mallorca

|

A les cases mallorquines els productes de les Balears amb denominació d’origen (DO) o indicació geogràfica protegida (IGP) més consumits són el formatge Mahón-Menorca, el qual consumeix el 67 % dels enquestats i l’ensaïmada de Mallorca, consumida pel 66 %. Més de la meitat dels enquestats també consumeixen sobrassada (un 57 %) i oli de Mallorca (un 55 %).

Si es comparen les dades amb el 2016, es veu un increment generalitzat d’aquests productes de les Illes. El Formatge de Maó el consumia un 61 % de la població aquell any, l’ensaïmada un 54 %, la sobrassada un 43 % i l’Oli de Mallorca un 55 %. També s’ha incrementat el consum de l’oliva de Mallorca, que ha passat del 24 % al 43 % i del Palo de Mallorca, que ha augmentat del 13 % al 15 %.

Tot i així, hi ha productes que han davallat en consum, com són les Herbes de Mallorca, que al 2016 en bevien el 42 % dels mallorquins i enguany, el 38%. El vi de Binissalem també es consumeix manco, i ha passat del 36 % al 24 %. La davallada és menor en el cas de l’ametlla de Mallorca, que ha estat del 21 % al 20 %, tot i que els que la consumeixen ho fan amb més freqüència. Els vins de Mallorca, del Pla i Llevant, de la Serra de Tramuntana i de les Illes Balears en general han minvat també el consum entre els mallorquins.

+ VIST