Segueix-nos F Y T R
Nadal

Els millors plats alternatius per a celebrar aquest Nadal

dBalears vos ofereix un menú de plats poc típics i alternatius per a celebrar els dinars d’aquestes festes

Els talls de llom de porc marinats amb xampinyons és un plat alternatiu idoni per aquestes festes | Foto: dBalears

|

Nadal és una època de dinars i de trobades familiars. Ens reunim a taula i compartim moments especials amb els éssers més estimats. Com cada any, dBalears vos ofereix un menú de Nadal per a tenir present durant aquestes dates. Enguany, hem optat per uns plats alternatius, i econòmics, que vos puguin ajudar a preparar els millors dinars o sopars per aquestes festes.

Entrants: picada a l’antiga

Per entrants, un valor segur és recórrer a les llaunes de tota la vida. Podeu preparar una enciamera amb musclos amb escabetx, escopinyes, olives farcides d’anxova, cebetes envinagrades i, com no podia ser d’altra manera, patates fregides clàssiques. Ho podeu acompanyar amb cervesa o vermut mallorquí.

Primer plat: crema de pastanaga i carabassa

Necessitareu quatre pastanagues i mitja carabassa, una ceba, una patata i un tall de gingebre. Bullir-ho tot en brou de verdures i una vegada cuit, passar per la batedora. Ho podeu presentar amb crostons de pa casolans i un toc de nata líquida. Ho podeu acompanyar amb vi blanc de Mallorca.

Segon plat: talls de llom de porc marinats

Necessitareu mig kilogram de llom de porc marinat en herbes provençals que podeu comprar a la carnisseria. També haureu de disposar d’una ceba, tres patates, 200 grams de xampinyons i brou casolà. Daurar i marcar els lloms en una paella amb poc oli. Coure i confitar la ceba a foc lent. Posar-hi la car i el brou i deixar que cogui. Fregir les patates i els xampinyons a part i afegir-ho a la carn deixant que cogui a foc lent. Podeu servir dues peces de carn per persones acompanyat de les patates i els xampinyons. Aquest plat el podeu acompanyar amb vi negre mallorquí.

Postres: variat de torrons

Actualment, al mercat hi podeu trobar torrons poc habituals que s’escapen de les receptes tradicionals. Torrons de fresa, de festucs, de fruites vermelles, fruites exòtiques i un ampli etc. Si voleu sorprendre els vostres convidats, és una molt bona opció. Ho podeu acompanyar amb sidra ben fresca. Bon profit i molts d’anys!

Relacionat

+ Vist