Segueix-nos F Y T R

El port de Palma guanyarà 70.000 metres quadrats a la mar d'aquí al 2004

El Pla d'usos de l'àrea que ha presentat Autoritat Portuària no ha rebut cap al·legació

| Palma |

El Pla d'usos del port de Palma indica que les instal·lacions aspiren a guanyar 70.000 metres quadrats d'aquí a l'any 2004. Les ampliacions responen gairebé de manera exclusiva a l'increment de zones comercials i esportives.

El document reflecteix, per contra, un disminució de competències de l'Autoritat Portuària en els terrenys de l'actual franja de terra, perquè deixa en mans de Cort, la CAIB o particulars devers 20.000 metres quadrats.

Les condicions fins ara assenyalades i el procediment amb què es pretenen desenvolupar no han rebut cap al·legació durant el termini que s'ha disposat en aquest sentit, tot el mes de novembre.

De tota manera, queden per consumar-se diversos tràmits administratius fins que el pla rebi l'aprovació definitiva del Ministeri de Foment, cosa que pot ajornar-se fins gairebé dos anys.

La filosofia del projecte, han explicat fonts de l'APB, és «adaptar el port a on arriba la mar avui i no on ho feia fa 50 anys». A efectes pràctics això vol dir que, en termes generals, l'entitat cedeix les competències de sa Feixina a l'Ajuntament, una part des Jonquet, sa Pedrera, diverses parcel·les des Portitxol i des Molinar, fins assolir els 15.197 metres quadrats. Per la mateixa raó, passen a mans de la CAIB el llit de la desembocadura de la Riera i la rotonda de Portopí.

+ VIST