Segueix-nos F Y T R

Els set perits asseguren que l'assassí d'Eddy no pateix cap malaltia mental

El judici quedà ahir vist per a sentència. Fiscal i defensor mantenen les peticions

| Palma |

Els set pèrits que varen declarar ahir en el judici contra Juan Martín García, el jove acusat de matar d'un tall al coll Eduardo González Arenas Eddy, líder de la secta Edelweiss en una gelateria de Santa Eulària d'Eivissa el passat dia 1 de setembre de l'any passat, varen mantenir que l'acusat no pateix cap casta de malaltia mental.

El jove, que ara té 19 anys, va reconèixer durant la primera sessió haver comès el crim. Els dos forenses d'Eivissa, que practicaren l'autòpsia al cadàver d'Eddy, varen explicar que el coll de la víctima presentava un tall profund que havia estat efectuat amb un ganivet de grans dimensions, i afirmaren que l'imputat subjectà el cap del difunt amb una mà i amb l'altra efectuà l'agressió.

Aquests també varen declarar que no hi havia senyals de lliuta, cosa que deixa clar que González no va tenir oportunitat de reaccionar ni de defensar-se, i que l'homicida no patia cap casta de malaltia mental, sino únicament un trastorn antisocial. Els especialistes que havien estat citats confirmaren aquest extrem i afegiren que Juan Martín pateix a més un trastorn de personalitat múltiple i esquizoide. Aquesta està motivada per un distanciament emocional i afectiu que li causen aversió cap a les relacions amb altres persones i que li provoquen gaudi sense realitzar cap activitat.

La intel·ligència de l'imputat ha estat avaluada com a normal-baixa, però en cap moment no li impedeix tenir una percepció clara entre la vida i la mort. Juan Martín havia estat ingressat a la presó d'Eivissa. Durant aquest temps va realitzar una redacció en la qual amenaçava durament el líder de la secta Edelweiss, tot i que aquest no havia abusat d'ell en cap moment. El judici ha quedat vist per a sentència, i les peticions de l'acusació i la defensa són les mateixes: 17 anys de presó i lliure absolució respectivament.

+ VIST