Segueix-nos F Y T R

Per a toquen les campanes?

La recuperació del rellotge de la torre de l'església de Son Ferriol sorprengué els veïns

| Palma |

Per qui toquen les campanes? La pregunta se la feren bona part dels habitants de Son Ferriol fa un parell de dies quan sentiren les campanes tocar a morts amb molta de freqüència. Hi havia hagut qualque catàstrofe? Qui eren els finats? Qualcú sabia quina desgràcia havia caigut sobre el barri?

L'explicació era molt més senzilla. El capellà, mossèn Guillem Rosselló, estava fent les proves del nou sistema informàtic que regeix les campanes de Son Ferriol. I, és clar, sentir tocar a morts un bon parell de vegades va regirar els veïns que són més a prop de l'església de la contrada.

Però, per què el capellà d'aquest petit nucli, que pertany al terme municipal de Palma, estava provant un nou sistema per tocar les campanes? Idò molt senzill. A la fi s'havia decidit a posar el nou rellotge al campanar i havia de programar tot el sistema informàtic per als diferents oficis.

En aquests moments, les campanes de l'església sonen moltes de vegades. Cada mitja hora entre les vuit del matí i les deu del vespre; tots els dies que hi ha missa un quart abans de cada ofici i totes les vegades que hi ha morts. Abans pràcticament es reservaven per a l'ofici de difunts i per tocar abans de la missa diària o dominical.

«De totes maneres, no crec que hi hagi molts de problemes», afirmà el capellà Rosselló. «La instal·lació del rellotge és una vella reivindicació del poble, tothom el volia. Els feligresos han estat informats convenientment del toc de les campanes en el decurs de les nostres cerimònies, i també ho hem publicat en el full dominical que editam cada mes. Qui ha volgut informar-se'n n'ha tingut totes les oportunitats del món».

+ VIST