Segueix-nos F Y T R

La residència Huyalfas disposa de llistes d'espera de tres anys

El batle Font reclama un augment de places geriàtriques a Mallorca

| Sa Pobla |

Trobar una plaça a la residència Huyalfas de sa Pobla s'ha convertit els darrers anys en una missió quasi impossible. En aquests moments el centre, dependent del Consell Insular, té una llarga llista d'espera, de manera que moltes persones, residents a sa Pobla, han d'arribar a esperar fins a tres anys per poder ingressar-hi. Les prop de 60 places de la residència estan cobertes de manera permanent des de fa molt de temps, ja que es dóna servei també a tota una sèrie de municipis de la comarca, a part de sa Pobla.

L'Ajuntament ha expressat la seva queixa als responsables del Consell perquè considera que no es dóna la suficient prioritat als sol·licitants del municipi. El batle, Jaume Font, comenta que els darrers anys s'han anat produint baixes i que ha continuat entrant gent però de fora del poble. De fet, l'Ajuntament s'encarrega de tramitar les peticions d'ingrés cap al Consell, que és la institució que decideix qui entra. El batle manté que l'Ajuntament ha tingut una sèrie de deferències amb la residència, com regalar les llicències d'obra o fer la festa dels Reis per als residents. Per això creu que seria lògic que es tingués en compte aquesta qüestió.

Jaume Font s'ha queixat fort que el Govern no hagi previst, a Mallorca, una ampliació de les actuals places de residències per a gent gran, tot i la forta demanda existent en aquests moments. Font tem que «si no es fa la inversió per part del Govern o del Consell, que tenen les competències, haurem de ser els ajuntaments una altra vegada els que assumim la posada en marxa i manteniment de nous geriàtrics per donar sortida a aquesta demanda».

+ VIST