Segueix-nos F Y T R

Porto Cristo gaudirà d'un observatori astronòmic devora la torre dels Falcons

Ha estat impulsat per l'Associació Astronòmica Newton de Manacor amb el suport de l'Ajuntament

| Manacor |

La caseta de torrer de la torre dels Falcons de Porto Cristo acollirà a partir d'aquest hivern un observatori astronòmic impulsat per l'Associació Astronòmica Newton de Manacor, amb el suport de la delegació de la Sala a la zona costanera.

El projecte del material i la infraestructura necessària per a l'observació i interpretació del cel ja ha estat redactat amb el suport de l'observatori de Costitx i costarà devers 18.000 euros, que assumirà l'Ajuntament de Manacor.

El centre serà gestionat i coordinat per l'associació sense ànim de lucre que hi organitzarà múltiples actes i activitats no només destinades als aficionats, sinó al públic en general.

Un membre d'aquesta associació, Vicenç Tarrés, destacà el caràcter divulgatiu d'aquesta iniciativa «senzilla» en comparació amb l'observatori de Costitx: «No es poden comparar, no ens podem posar a la seva altura i que quedi clar que no els podem fer la competència», apunta Tarrés.

El projecte ha rebut, però, l'aprovat de l'Observatori de Mallorca a través de Salvador Sánchez, que ha ofert la total col·laboració per impulsar aquesta iniciativa i mantenir contactes posteriors.

Tarrés comenta que ara fa 70 anys «la gent que coneixia aquest món ja deia que el cel de Porto Cristo era ideal per a l'observació, ja fa molts anys i les coses han canviat però encara és un bon lloc per a l'observació».

Atractiu
El regidor Joan Gomila ressaltà la importància que tindrà aquest projecte per divulgar l'astronomia a les escoles i també per promocionar Porto Cristo des del punt de vista turístic. «Quant a l'àmbit educatiu les escoles hi podran fer visites i pel que fa a l'hoteler es podrà vendre com un atractiu més i organitzar-hi actes en dies assenyalats, com ara el dia de les llàgrimes de Sant Llorenç» digué Gomila. «És una iniciativa poc costosa que serà un atractiu turístic més per a Porto Cristo», afegí.

El projecte inclou els telescopis i altres estris per a l'observació, a banda de mesures de seguretat, com ara càmeres de vigilància i alarmes per poder guarda-hi el costós material. «Hem de poder deixar el material a la caseta amb tranquil·litat», apunta Tarrés.

Aquest projecte ha estat impulsat arran de la remodelació de la torre dels Falcons, la caseta del torrer i tot l'entorn en el marc del pla d'Excel·lència turístic de Porto Cristo que és a punt d'acabar.

+ VIST