Segueix-nos F Y T R

Martorell serà elegit avui director d'IB3 i Sampol senador autonòmic

El Bloc pensa en Miquel Cardell perquè dirigeixi la ràdio pública

|

El periodista Antoni Martorell, fins fa poc director insular de Comunicació del Consell de Mallorca, serà elegit avui director de l'Ens Públic de Ràdio i Televisió de les Illes Balears, màxim responsable d'IB3.

En el mateix ple es designarà l'exvicepresident del Govern, el nacionalista Pere Sampol, com a senador autonòmic. UM, que ha vist amb recel aquesta proposta, també hi votarà a favor. Sampol es convertirà en el primer nacionalista de Balears que arriba a la cambra alta.

Aquests seran els dos punts forts del segon ple de la legislatura, en el qual a més es faran efectives les dimissions com a diputats socialistes de la consellera d'Educació, Bàrbara Galmés, i de l'alt càrrec del Govern Tomeu Llinàs. Seran substituïts per Xisco Dalmau i Antoni Garcias Simon.

Pel que fa a IB3, els socialistes encara no han fet efectiva la seva oferta al PP perquè proposi un dels tres adjunts a la direcció de la cadena. Els socialistes plantejaran aquest matí als populars que proposin noms de consens. Amb tot, no esperen que el PP voti a favor de l'elecció de Martorell com a director general.

Els altres dos directors adjunts seran per al PSIB i per al Bloc. Els primers proposen la corresponsal de TV3 Margalida Solivellas; mentre que el Bloc encara no ha fet públic el seu candidat. Sí que s'ha conegut que el Bloc pensa en el periodista de RNE Miquel Cardell com a director de la ràdio pública autonòmica.

+ VIST