Segueix-nos F Y T R

Els veïns de set pisos d'una finca a Palma són desallotjats per perill d'ensorrament

L'Ajuntament proporcionarà empara als afectats de l'edifici, que fou precintat

La vintena de veïns varen ser desallotjats davant el risc d'esfondrament de l'immoble.

| Palma |

Els veïns de set habitatges d'un bloc ubicat a la cantonada del carrer Arquebisbe Aspàreg amb passatge Dante, a Palma, foren desallotjats ahir davant del risc d'ensorrament de l'immoble. L'edifici va ser precintat i l'Ajuntament proporcionà empara als afectats que no van poder anar a casa de familiars o amics.

Dilluns s'examinarà l'edifici i es tractarà de cercar una solució per als perjudicats, ja que l'edifici presenta greus danys estructurals i haurà de ser revisat pels tècnics i reformat.

Fa dos anys ja es va obrir un expedient a aquest edifici per nombroses deficiències i es va apuntalar part de l'entrada. Els veïns no s'han posat d'acord, no s'ha realitzat cap reforma en l'estructura i la situació s'ha anat agreujant, fins a desencadenar en l'inevitable desallotjament d'ahir.

Un tros del sostre d'una habitació del veí del tercer pis es va desprendre ahir al migdia. La Policia Local i els Bombers es van traslladar al lloc i, en veure l'estat de l'immoble i el perill d'ensorrament, decidiren desallotjar-ho.

Les bigues de l'edifici són de ceràmica i tenen una barnilla metàl·lica en el seu interior. Les del sostre del tercer i els pisos inferiors estan en mal estat i poden desplomar-se en qualsevol moment.

Una vintena de persones s'han vist afectades pel desallotjament i la majoria van anar a casa de familiars o amics. No obstant això, els serveis socials de Cort van efectuar un cens d'afectats i van cercar empara als que no tenien on anar. Concretament, una parella i els seus dos fills bessons, de dos anys, i un altre matrimoni amb un nadó de vuit mesos van ser allotjats en un hotel, i a una mare i a la seva filla, de 20 anys, se'ls va proporcionar un pis de l'Ajuntament.

Davant de la inesperada situació, els regidors Antonio Donaire i Eberhard Grosske, responsables de la Policia Local i els Bombers, i Benestar Social, respectivament, es personaren al lloc per conèixer de primera mà el que havia passat.

+ VIST