Segueix-nos F Y T R
Nou atemptat d'ETA

La reina i les infantes, tranquil·les per Palma

La família reial es va fer veure ahir per Jaume III per donar una imatge d'aparent normalitat després de les explosions d'ETA de diumenge

La reina i les infantes passejaven ahir per Jaume III. | Ferran Aguiló - Julián Aguirre

| Palma |

Un dia després que ETA fes explotar quatre artefactes bomba a distints restaurants de Palma, les infantes, Helena i Cristina, i la reina Sofia sortiren ahir de compres per la cèntrica avinguda comercial de Jaume III. Amb aparent normalitat i vestides, a simple vista, de carrer, les dues borbones i la reina es feren veure entre la multitud per transmetre una imatge de tranquil·litat, tant als turistes que han vingut a passar les vacances a l'Illa com als ciutadans de Palma. Com si fossin dues ciutadanes corrents, Helena i Cristina reforçaren la imatge de no voler cedir a la voluntat del comando terrorista d'abandonar l'Illa, extremar seguretats i copejar el sector turístic seguint amb la mateixa tònica que ja traslladà el rei Joan Carles el 30 de juliol, quan l'atemptat en un cotxe bomba al quarter de Palmanova acabà amb la vida de dos guàrdies civils: Carlos Sáenz de Tejada i Diego Salvà Lezaún.

La reina i les dues infantes en tot moment eren escortades a distància per un seguici de guardaespatlles vestits de paisà. Les dues germanes borbones pujaren costa amunt de l'avinguda per mirar els aparadors dels comerços de roba i fer les habituals compres de cada any quan vénen a passar l'estiu a Mallorca. Els reis, Joan Carles i Sofia, no han variat els seus plans i aterraren dia 1 d'agost a Palma per passar-hi unes vacances, sens dubte, marcades pel dol dels dos assassinats.

Sofia es troba amb la mare de Diego Salvà

Durant la seva passejada per l'avinguda Jaume III i pels carrers cèntrics de la capital balear, la reina Sofia i les dues infantes, Helena i Cristina, es trobaren de casualitat amb la mare de Diego Salvà, un dels dos guàrdies civils morts en l'atemptat contra el quarter de Palmanova el passat 30 de juliol, un dia abans de l'arribada dels reis a Mallorca per passar l'estiu al palau de Marivent. Amb un posat de preocupació, la reina Sofia s'interessà per l'estat d'ànim de la mare, que aprofità per saludar-la. La reina expressà totes les mostres de suport a tots els familiars de les dues víctimes.

+ VIST