Segueix-nos F Y T R

Marí i Joan deixen Esquerra per diferències amb Lladó

Segons l'exeurodiputat i secretari general de Política Lingüística de la Generalitat, la formació no s'ha comportat com a partit de govern, tot i participar en els executius catalans i balear

Els eivissencs Esperança Marí i Bernat Joan justificaren ahir la seva sortida d’Esquerra. | DANIEL ESPINOSA

| Eivissa |

Els històrics militants d'Esquerra a Eivissa Esperança Marí i Bernat Joan justificaren ahir la seva baixa del partit, registrada fa mesos, per diferències amb la direcció de Palma, controlada per Joan Lladó, i amb la de Barcelona.

Bernat Joan, que fou eurodiputat i secretari general de Política Lingüística de la Generalitat, explicà ahir que va prendre la decisió després de comprovar que Esquerra no s'ha comportat com a partit de govern, tot i participar en els executius catalans i balear. Segons Joan, Esquerra tampoc no s'ha consolidat com a partit de Països Catalans i la seva direcció ha permès que a Balears es prenguessin decisions, com la sortida del Govern d'Antich, que no s'haurien tolerat al Principat. Finalment, la negativa d'Esquerra a anar en coalició amb el PSM a les europees de 2009 acabà de convèncer Joan, que havia treballat perquè el PSM entràs a l'Aliança Lliure Europea.

La diputada Esperança Marí justificà la seva baixa com a militant per les pressions rebudes quan el partit sortí del Govern del Pacte i ella continuà de diputada. Segons ella, la direcció d'Esquerra a Balears ha optat per la confrontació entre l'esquerra nacional, en lloc de fer feina per la unitat. Marí es mantindrà de diputada perquè accedí a l'escó no com a Esquerra, sinó com a Gent per Eivissa.

+ VIST