Segueix-nos F Y T R

Barrumbada en el Ponent de Mallorca

Andratx, Calvià i Palma es veieren afectades ahir horabaixa per una pluja breu però intensa. La tempesta es desplaçà cap a l’interior de l’Illa, on perdé intensitat

La plaça de la Llonja quedà inundada a causa de la intensa pluja. | Tomeu Martí - J. Torres.

| Palma |

Els ruixats ja han arribat a les Balears. Una forta tempesta sacsejà ahir horabaixa el Ponent de Mallorca i deixà precipitacions de fins a 50 l/m2. La zona d'Andratx i de Calvià va ser la més copejada, ja que s'hi registraren incidències de diversa consideració.

Al voltant de les 17.00 hores, el cel de Palma i del Ponent es començà a tapar. En pocs minuts, el puig del Galatzó va desaparèixer de l'horitzó. El vent començà a bufar i, de cop i volta, una intensa pluja començà a caure amb força. La tempesta, però, a mesura que avançava cap a l'interior, va perdre embranzida. Emergències de l'112 va atendre un total de 734 telefonades, que generaren fins a 54 incidències: més de 30 per inundacions i 13 per caiguda d'arbres, sobretot a Calvià i a Andratx.

De fet, el Port d'Andratx va ser un dels indrets més castigats per l'aigua, ja que s'hi arribaren a registraren prop de 45 litres per m2. Com a conseqüència de la pluja, l'asfalt de primera línia s'aixecà i s'hagué de desviar el trànsit.

Llorenç Suau, batle d'Andratx, assegurà que "la pressió de l'aigua no només ha aixecat el clavegueram, sinó també part de l'asfalt i ha tallat uns cinquanta metres de la primera línia del port. Hem hagut de fer un petit by pass per un altre carrer per als cotxes, perquè poguessin passar".

El batle explicà, a més, que havien quedat sense llum la depuradora i s'havia suspès el subministrament elèctric a s'Arracó, on justament s'havia de celebrar la Nit de l'Art, amb més de seixanta expositors. Santa Ponça, a Calvià, fou un altre dels punts calents i hi caigueren fins a 50 litres per m2 quadrat en poc més de 20 minuts. A la zona, entre d'altres incidències, hi hagué algunes petites inundacions en els baixos d'establiments costaners.

La pluja a Palma

Palma també patí una barrumbada i registrà fins a 25 litres per m2 de precipitació. Els bombers van atendre diversos incidents de caràcter lleu, com caigudes de branques i algun vessament de clavegueram. A Blanquerna, un quadre elèctric d'una fruiteria provocà un foc sense importància. Així mateix, va caure part d'una façana al carrer Beatriu de Pinós, 19. Per avui, l'Agència Estatal de Meteorologia manté l'alerta groga per risc de ruixats i tempestes.

+ VIST