Segueix-nos F Y T R
si a la nostra llengua

Pel català, pel gallec i per l’euskera

La concentració d'ahir capvespre a Palma, esquerra, va ser totalment pacífica i la presència policial, mínima.

| Palma |

Més de 300 persones es concentraren ahir capvespre davant la Delegació del Govern de Palma per mostrar rebuig a la futura Llei Orgànica de Millora de la Qualitat Educativa (LOMQE). El futur text situa les llengües cooficials en un quart nivell en el currículum educatiu i és per això que tota la comunitat educativa decidí clamar ahir pel català, pel gallec i per l'euskera a l'escola.

Durant la protesta es llegí el Manifest a favor de la llengua, en què demanaren que "es respectin les competències autonòmiques en matèria d'educació i el manteniment d'un model educatiu propi, que és el que recull la riquesa de la diversitat cultural, patrimonial i lingüística de cada un dels territoris". Afegiren que "donam suport al model d'immersió lingüística que han posat en pràctica les escoles dels territoris amb llengua pròpia i també al seu manteniment com a llengua vehicular a l'ensenyament".

La concentració fou convocada des de l'STEI-i, FETE-UGT, FE-CCOO, ANPE, FAPA, OCB, l'Assemblea de mestres i professors en català Illes Balears i Escoles Mallorquines, entre d'altres. A la resta d'illes, també es dugueren a terme concentracions davant les respectives delegacions d'Educació, com també a Catalunya, al País Valencià i al País Basc.

En el cas de Galícia ja ho feren el 12 de desembre passat. Aquesta acció coordinada s'emmarca dins la campanya "Enllaçats per la llengua ara més que mai", que ha ‘exportat' a la resta de territoris amb llengua pròpia la defensa de l'idioma a través dels símbols propis en forma de llaç.

+ VIST