Segueix-nos F Y T R

La UIB ha col·laborat en la recerca avançada sobre les ones gravitacionals

El Grup de Relativitat i Gravitació de la UIB és l’únic grup d’investigació de l'estat espanyol que forma part de la col·laboració científica LIGO

Grup de Relativitat i Gravitació de la Universitat de les Illes Balears.

|

Els científics de l’Institut Tecnològic de Califòrnia (Caltech), amb la col·laboració científica de l’experiment LIGO, han anunciat que havien pogut confirmar l’existència de les ones gravitacionals a l’espai, la darrera predicció de la teoria de la relativitat d’Einstein que encara s’havia de confirmar.

El Grup de Relativitat i Gravitació de la Universitat de les Illes Balears ha participat en la recerca sobre les ones gravitacionals, el repte pendent de la teoria de la relativitat general d’Albert Einstein.

El Grup de Relativitat i Gravitació de la UIB és l’únic grup d’investigació de l'estat espanyol que forma part de la col·laboració científica LIGO, en la qual participen més de mil científics d’universitats de quinze països.

LIGO, un sistema de dos detectors idèntics construïts acuradament per detectar vibracions increïblement petites generades pel pas de les ones gravitacionals, va ser concebut i construït per investigadors del MIT i Caltech i finançat per la National Science Foundation, amb contribucions importants de socis nord-americans i internacionals. Els detectors estan ubicats a Livingston, Louisiana, i Hanford, Washington, a 3.000 km l’un de l’altre.

+ VIST