Segueix-nos F Y T R

Milers de persones participen a la FirONA

La FirONA ha estat ben animada. | dBalears

| Palma/Binissalem |

Èxit de participació. Milers de persones varen participar aquest passat diumenge a la FirONA, la primera fira de Comunicació, Llengua i Cultura, organitzada per l'associació Ona Mediterrània. La trobada, celebrada en el marc de la Fira de la Pedra de Binissalem, va mobilitzar petits i grans amb l’ampli ventall d’activitats programades.

La Fira va començar amb un cercavila des de Can Gelabert fins a la plaça de l'església. Acte seguit, el grup Cucorba va engrescar els centenars de nins i famílies que varen participat de l’espectacle. El grup infantil va interpretar les seves cançons més conegudes fent embogir els més menuts. 

Després va arribar el torn de les actuacions de Rigo, Andreu Valor, Long Time No Swing, que varen omplir la fira de música ben festiva. A més, es va fer una degustació de vermut Muntaner. A la Plaça també s’hi va celebrar una mostra de ball de Bot amb Tall de Vermadors i un dinar de fideus amb conill.

A l’espai Cotiledònia es va fer, l’horabaixa, la presentació de 'La ciutat de les ànimes' de Miquel Àngel Vidal.

D'altra banda, a l’espai dBalears es va fer la trobada de Premsa Forana i mitjans digitals en català. Durant l'horabaixa es va poder viure un intents i viscut combat de picat amb els glosadors Mateu Matas, Xurí, Maribel Servera, Servereta i Macià Ferrer, Infermer, als quals s'hi afegiren dos glosadors d'entre el públic. Lògicament, la candidatura de Xurí va protagonitzar bona part de les estamanetjades verbals d'uns i altres.

Finalment, va tancar l’acte una taula rodona sobre els '30 anys de la LNL' amb Marisa Cerdó, Maria Antònia Font i Jaume Bonet, organitzada conjuntament pel Grup Blanquerna i la delegació binissalemera de l'OCB, i conduit pel president d'aquesta, Joan Escanelles.

+ VIST