Segueix-nos F Y T R

L'Arxiu General Digital del Govern estarà operatiu a partir del 2017

La portaveu del Govern, Pilar Costa.

| |

El Consell de Govern ha aprovat la Política de Gestió Documental (PGD) que preveu la creació de l'Arxiu General Digital del Govern per avançar cap a l'eliminació del paper en l'administració pública, mitjançant la digitalització dels documents.

L'arxiu consistirà en un conjunt de programes informàtics «essencials per a la immersió digital del Govern», segons ha explicat la portaveu del Govern, Pilar Costa.

En aquest sentit, a partir del 2017 totes les conselleries modificaran les seves aplicacions per generar documents digitals i aconseguir, així, «una administració amb zero papers, totalment electrònica i transparent», ha afirmat Costa.

La portaveu ha assegurat que la digitalització «assegura la seva autenticitat, integritat, confidencialitat, interoperabilitat i disponibilitat, així com l'eficàcia i l'eficiència en el tractament, el control, la recuperació i la conservació».

Els mecanismes d'autenticitat permeten, segons ha explicat Costa, «que es pugui provar que el document és el que afirma ser, que ha estat creat o enviat per la persona que s'afirma que ho ha creat o enviat, i que ha estat enviat al moment que s'afirma».

A més, les eines d'integritat documental «garanteixen que el document està complet, inalterada i protegit contra modificacions no autoritzades», ha indicat la portaveu.

La interoperabilitat de l'Arxiu General compleix la Llei 11/2007, de 22 de juny, d'accés electrònic dels ciutadans als serveis públics.

+ VIST