Segueix-nos F Y T R

Defior expressa la seva preocupació per la situació del català en l'administració

|

La directora general de Política Lingüística Beatriu Defior, i responsables de l'àrea de política lingüística d'Eivissa han expressat aquest dijous la seva preocupació per l'ús de la llengua catalana en l'administració pública, especialment en l'àmbit sanitari.

Defior s'ha reunit a Eivissa amb representants de diferents institucions com a regidors dels ajuntaments, responsables de l'àrea de política lingüística i ha manifestat la voluntat i necessitat de coordinar esforços per a garantir els drets dels ciutadans i assegurar la presència que correspon al català com a llengua pròpia de la comunitat.

La directora també ha mantingut una reunió amb la consellera de Cultura, Educació i Patrimoni del Consell, Sara Ramón. La trobada ha tengut lloc en el marc de coordinació que mantenen totes dues institucions, Govern i Consell, quant a la política lingüística. La directora general igualment s'ha citat amb responsables de l'Institut d'Estudis Eivissencs.

Defior ha manifestat que aquestes trobades serveixen per a «traçar col·laboració i avançar en l'ús social i oficial de la llengua catalana».

Prèviament, va assistir aquest dimecres a Eivissa a la presentació del I Concurs de Vídeo Recomanacions Culturals per a Joves Youtubers a Sant Josep, que convoca conjuntament amb l'Ajuntament. Aquesta iniciativa és una proposta de col·laboració amb els ajuntaments de Balears que s'ha llançat des de la DGPL.

+ VIST