Segueix-nos F Y T R

Parla amb un empleat d'una benzinera i un altre client l'escridassa: «no entiendo como le hablas en catalán si él te está hablando en castellano. Es de muy mala educación!»

|

L'usuari de Twitter 'Cè.Mca' va denunciar, aquest dilluns, a través de la xarxa: «Avui he patit una agressió per xerrar en català a una benzinera de s’Arenal a Palma. Un client m’ha recriminat que no xerrés en castellà al dependent. A tot això a ell li era igual i callat. Odien tot allò que té a veure amb la nostra llengua, ja n’hi ha prou d’agressions! Ni un pas enrere!»

Aquest dimarts dBalears s'ha posat en contacte amb 'Cè.Mca' i ha recollit el seu testimoni: «Jo era a una benzinera de s'Arenal, per qüestions de feina i mantenia una conversa amb l'empleat de l'establiment, ell xerrava en castellà i jo en català» aleshores un individu d'una quarantena d'anys, corpulent i amb el cabell molt curt, es va immiscir en la conversa i de manera intrusiva va dir en castellà: «no entenc com li parles en català si ell t'està parlant en castellà. És de molt mala educació!» i encara va afegir, dirigint-se a l'empleat de l'establiment: «tens el dret constitucional de que te parlin en castellà».

'Cè.Mca' va comminar l'intrús a no ficar-se en les converses dels altres, a la qual cosa, l'individu va respondre de manera agressiva i amb insults.

Cal recordar que no existeix cap 'dret constitucional' que obligui cap ciutadà a dirigir-se a un altre en castellà.

+ VIST