Segueix-nos F Y T R

Ayuso creu que el que ha passat a Catalunya amb l'independentisme pot passar a les Balears

| |

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Ayuso, ha advertit que «el que està passant» a Catalunya amb l'independentisme «passarà» també a les Balears, el País Valencià, País Basc i Navarra.

Així ho ha assegurat des del Palau de la Moncloa després de reunir-se amb el president del Govern espanyol, Pedro Sánchez.

Aquest ha estat un dels temes que ha transmès la dirigent regional, qui ha advertit a Sánchez que no podrà «comptar» amb Madrid si «segueix en aquest camí» de deixar «humiliar i enfonsar a Espanya» en mans de les «minories» i «enemics confessos» del país que estan «empobrint i arrossegant».

«El que està passant a Catalunya és inacceptable per qualsevol espanyol i es repetirà al País Basc, Navarra i amb tota seguretat al País Valencià i les Balears», ha dit Ayuso, qui ha afegit que no vol «privilegis ni xantatges» davant els independentistes ni una «fiscalitat a la carta pels catalans».

«El nacionalismo es un Lobo hambriento»

Ha advertit, a més, que amb els independentistes «mai hi ha acord» i que «sempre es comença una nova negociació» perquè el nacionalisme és «un llop afamegat».

«Ens penedirem i lamentarem per molts anys, el fet de donar tantes ales als independentistes i haver passat per damunt l'Estat de Dret», ha afegit Ayuso, qui ha instat al president a elegir «entre el seu futur o el d'Espanya» perquè ara el país està «segrestat per unes minories que l'odien».

«L'Estat s'està debilitant»

«Anam abocats cap a un règim, desconec quins són els plans. Diuen que no, però el nacionalisme cada vergada es fa més fort, l'estat s'està debilitant, i es posa a judici el paper de moltes institucions, i això passa amb mitjans públics», ha denunciat la dirigent madrilenya.

«Veig amb preocupació decisions que rompin la convivència i li he recordat que la sobirania nacional recau a tots els espanyols», ha remarcat.

Així mateix, ha explicat que en aquest moment el que hauria de fer és que els nacionalistes tornin «al circuit legal» i no ser «la resta d'espanyols» els que es moguin, perquè el model actual tan sols «farà que s'alcin en rebel·lia fent un abús del poder contra l'altra meitat de Catalunya».

Davant això, ha recriminat que s'estiguin «donant premis» als «incomplidors de la llei» mentre es «castiga» als que la compleixen, mentre «no s'aporten solucions per l'Espanya real» i ha defensat que l'independentisme allunya el focus dels «problemes reals».

«Madrid és la casa de tots els espanyols»

Ha defensat que tots els líders regionals tenen dret a parlar del que passa a altres territoris, perquè són «contrapesos» però «no estats diferents» i ha elevat encara més el cas de Madrid, perquè és «la casa de tots els espanyols».

«A Espanya hi ha un pare, que és el Govern estatal de tots, però tenim delegades competències. És una gran família i tot el que passa a totes les habitacions ens ha d'importar. No val que els altres presidents no puguem dir el que pensam del que ha passat a Catalunya», ha argumentat.

«El deteriorament de les institucions és molt greu, està en perill el nostre prestigi. Les decisions de Sánchez ens condueixen a un canvi de país si res ho impedeix i contempl amb preocupació les decisions que posen en perill la convivència. El darrer exemple és la Llei de Seguretat. No és només un assumpte de debat polític, sinó de fets reals. Com més ferotge sigui el poder, més debilitats estaran els espanyols», ha sentenciat.

+ VIST