Segueix-nos F Y T R

L'Oficina de Drets Lingüístics de les Balears registra 206 denúncies des de la seva posada en marxa

| |

L'Oficina de Drets Lingüístics de les Balears, dependent de la Conselleria de Fons Europeus, Universitat i Cultura, ha registrat un total de 206 denúncies, des de la seva posada en marxa, el mes de desembre de 2020.

En la majoria dels casos, 164, l'Oficina ha actuat atenent sol·licituds de la ciutadania. I, en els 42 restants ho ha fet d'ofici.

En tots, no obstant això, s'ha actuat per a defensar els drets lingüístics dels ciutadans de les Illes, els qui han interposat 168 reclamacions, a més de fer 30 suggeriments i vuit consultes respecte a casos que afectaven en 187 ocasions al català, en 17 al castellà i en dos a totes dues llengües.

Així mateix, per àmbit, destaca que la majoria de denúncies han estat interposades contra l'administració pública (171) enfront de les 34 en l'àmbit privat -25 d'elles en relacions comercials o de servei- i a una en la corporació de dret públic.

En aquesta línia, han precisat que de les 171 denúncies contra l'administració pública, 120 casos corresponen a la CAIB, i d'aquests un total de 78 fan referència al Servei de Salut.

+ VIST