Segueix-nos F Y T R

Confirmada la recuperació de l'assignatura optativa 'Història i Cultura de les Illes Balears' per al Batxillerat

|

En el ple del Consell Escolar de les Illes Balears (CEIB) celebrat el passat dimarts es va confirmar la recuperació de l'assignatura optativa 'Història i Cultura de les Illes Balears' per al Batxillerat.

Des de la Direcció General de Planificació i Centres es va afirmar que la nova concreció i desplegament curricular provinent de la LOMLOE recuperarà aquesta matèria instaurada en temps del conseller Damià Pons i que s'havia impartit entre els cursos 2003-2004 i 2014-2015 i que el desplegament curricular de la LOMCE i la manca d'atreviment per part de l'administració havien fet desaparèixer.

«Vàrem ser pioners en aquesta reivindicació durant el curs passat aprofitant la commemoració impulsada per Germania 500 i el fet que tinguéssim una nova concreció i desplegament curricular de manera imminent. Conscients de l'oportunitat i de la necessitat de posar a l'abast de la comunitat educativa i l'opinió pública aquesta reivindicació el febrer de l'any passat vàrem començar a fer passes en aquest sentit», ha explicat la UOB Ensenyament.

Durant el mes d'agost, la UOB va entrar a registre una petició formal perquè la Conselleria tengués en compte les propostes relatives a la recuperació curricular dels continguts referents a la història i cultura de les Illes Balears.

A més d'això, a fi que el conseller tengués ben present les reivindicacions de la UOB i que aquestes no es perdessin en el laberint de la burocràcia de l'administració «vàrem enviar una carta directament a Martí March perquè fos ben conscient de la situació i la possibilitat de recuperació d'aquesta matèria».

A principi de curs, la UOB va impulsar una campanya d'adhesió a aquesta reivindicació mitjançant un formulari telemàtic que es va enviar a tots els centres de les Illes Balears. Aquesta acció la van realitzar de manera conjunta amb el professor Jordi Maíz. Aquest formulari el varen signar 450 docents a títol individual i 39 departaments (la majoria d'ells de Geografia i Història).

La UOB recorda que el desplegament curricular de la LOMLOE ja s'aplicarà a partir del proper curs 22-23 als cursos de 1r, 3r i 5è de Primària, 1r i 3r d'ESO i 1r de Batxillerat. «Això vol dir que el proper curs ja hi haurà alumnes que podran tornar a endinsar-se en l'estudi de la història i cultura d'aquesta terra», han remarcat.

Des de la UOB Ensenyament volen agrair la col·laboració a tots els companys que han participat d'aquesta reivindicació. «Com deia Josep Fontana, si aquest país s'ha de salvar, el salvarà la gent», han conclòs.

Relacionat
+ VIST