Segueix-nos F Y T R

El Govern anima els nous pares i mares a transmetre les llengües familiars i assegurar el coneixement del català dels infants

|

La Direcció General de Política Lingüística distribuirà un obsequi entre les famílies que tenguin un infant amb l’objectiu de posar en valor la diversitat lingüística i de facilitar el coneixement del català a les generacions futures. El regal és una bosseta de tela que inclou una carta adreçada als progenitors en 12 idiomes diferents, dos triangles per al cotxe i un disc de cançons de bressol en català. Aquest obsequi es distribuirà a totes les maternitats, tant públiques com privades, amb la col·laboració del Servei de Salut i dels centres sanitaris.

A l’escrit, a més de felicitar els progenitors pel naixement del nadó, se’ls encoratja a transmetre-li les llengües familiars i, si no tenen el català com a llengua inicial, assegurar-li el coneixement de la llengua pròpia de les Illes Balears per enriquir encara més la seva formació personal i el seu ventall d’oportunitats (personals, socials, laborals...). Està previst distribuir un total d’11.000 obsequis dins el 2023, d’acord amb les dades de naixements anuals registrats a les Illes Balears.

Des del Govern de les Illes Balears s’ha elaborat, al llarg dels anys, un obsequi per als nadons nascuts a l’arxipèlag amb la finalitat de fomentar i normalitzar l’ús de la llengua catalana i promocionar la diversitat lingüística en general i el valor positiu de la transmissió intergeneracional de totes les llengües.

+ VIST