Segueix-nos F Y T R

Un 66% dels casos de discriminació per raó de llengua que es produeixen a l'Administració pública són a Sanitat

|

Segons les dades del propi Govern, un 66% dels casos de discriminació per raó de llengua que es produeixen a l'Administració pública de les Illes Balears, es produeixen en l'àmbit sanitari.

D'acord amb les dades de la Memòria 2020-2021 de l’Oficina per a la Defensa dels Drets Lingüístics, que es va presentar fa només uns dies, el Servei de Salut és l’organisme autonòmic que més expedients sobre vulneració de drets lingüístics ha generat durant el període desembre 2020 – desembre 2021: 79 sobre un total de 208, la qual cosa representa un 38% del total i un 66% dels casos que afecten l’Administració autonòmica.

Bona part són casos en què s’han produït problemes en les interaccions orals entre els pacients i el personal dels serveis sanitaris, que han impedit que la persona malalta s’hagi pogut expressar en català amb normalitat i s’hagi vist obligada a renunciar a l’exercici legítim dels seus drets lingüístics.

La raó fonamental que provoca aquestes dades és la manca de competència en llengua catalana del personal del Servei de Salut. Sense capacitació lingüística del personal sanitari, els ciutadans no tenen garantit el seu dret a una atenció sociosanitària de qualitat en la llengua pròpia de les Balears.

+ VIST