Segueix-nos F Y T R

Professionals de salut mental es formen en investigació qualitativa per tal de millorar la intervenció terapèutica

|

Un total de 15 professionals de salut mental entre psiquiatres, infermeres de salut mental, terapeutes ocupacionals i psicòlegs fan un curs que els formarà per poder transmetre els resultats de la investigació qualitativa, comprendre les tècniques d'abordatge antropològic i organitzar el procés d'anàlisi. El curs s'imparteix a les aules de formació de l'Hospital Universitari Son Espases els dies 10 i 13 de febrer.

La doctora Inmaculada Zango Martín, reconeguda autora de llibres de teràpia ocupacional, planteja la formació amb una metodologia teòrica i pràctica per tal de promoure una anàlisi reflexiva i de discussió.

Segons ha explicat Ana Castaño, tècnica de formació de l'Oficina de Salut Mental, aquest curs té per objecte aprofundir en les tècniques de recollida i anàlisi de la investigació qualitativa en l'àmbit de la salut. «Donar resposta als problemes de salut implica que els professionals incorporin altres perspectives que permetin comprendre el procés de salut-malaltia, així com altres maneres d'investigar aquests processos», ha assenyalat.

Segons han explicat des del Govern, la investigació qualitativa, escassament utilitzada dins l'àmbit de la salut, «pot ajudar a comprendre els fenòmens des d'una perspectiva holística que millori la intervenció terapèutica».

+ VIST